zoek home bestel contact english
Erfgenaam van Elsschot - documentaire
Auteur: Suzanne Raes

Documentaire van Suzanne Raes uit 2007 over de auteur Willem Elsschot, die in zijn boeken alles kon zeggen wat hij in het dagelijks leven als vader en grootvader Alfons de Ridder vermeed. In de film probeert dochter Ida De Ridder de voor haar onverenigbare tegenstelling tussen de afstandelijke vader en de openhartige schrijver te overbruggen, om te begrijpen wie de man achter de schrijver Elsschot was.

Erfgenaam van Elsschot is een verhaal over afstand en toenadering: hoe een dochter haar vader leert kennen via zijn literaire nalatenschap en in haar laatste dagen probeert het beeld wat van haar vader rest, te beschermen.

In dit dvd-boekje worden citaten uit het werk van Elsschot gekoppeld aan unieke foto's afkomstig uit de albums van de familie De Ridder. Door deze spannende combinatie kan de lezer zijn eigen beeld vormen over de relatie tussen Willem Elsschot en Alfons de Ridder. het boekje is een prachtige aanvulling op de documentaire.

Bonusmateriaal
Het complete televisie-interview met Elsschot uit 1957, ter gelegenheid van het verschijnen van het Verzameld werk. En een onlangs teruggevonden radio-interview, dat in 1951 werd opgenomen bij Willem Elsschot thuis, ter gelegenheid van de uitreiking van de Constantijn Huygens Prijs.

Documentaire
Erfgenaam van Elsschot 53'
Heir of Elsschot (english version) 53'
Scenario en regie: Suzanne Raes
Camera: Jo Vermaercke
Montage: Elja de Lange
Stem: Jan Decleir
Muziek: Wim Mertens
Producent: Valerie Schuit, Tom Hoste

Erfgenaam van Elsschot is een coproductie van Viewpoint Productions, 4Media, NPS en VRT. Deze productie kwam tot stand met steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties en het Vlaams Audiovisueel Fonds.

Over de auteur
Willem Elsschot wordt nog altijd veel gelezen. Zijn verzameld werk is pas weer opnieuw uitgegeven. Filmrechten van zijn boeken en vertalingen worden internationaal verkocht en er is een groeiende literaire fanclub. Veel gevraagde gast in dat bloeiende Elsschotcircus is zijn enige, nog levende dochter, Ida.
Verschijningsdatum: verschenen
ISBN/EAN: 9789047601753
Prijs: € 24.95
Media: DVD met boekje
       
   
Bestellen bij BOL: