zoek home bestel contact english

Rubinstein Royalty Management

Rubinstein Royalty Management vertegenwoordigt brands, properties en illustratoren als het gaat om merchandising en adviseert bij de ontwikkeling van animaties, speelfilms, theater- en andere drama bewerkingen. De nadruk ligt daarbij op klassieke kindercharacters. Mooie voorbeelden zijn Mordillo, Piggelmee, Gouden Boekjes, Kameleon, Pietje Bell, De wereld van Roald Dahl, Kinderen voor Kinderen of Marit Törnqvist. Een greep uit de mogelijkheden.

Heeft u interesse in een van onderstaande brands? Neem dan contact met ons op. Contactpersoon: a.hak@rubinstein.nl

 

 

Mordillo 

Als zoon van Spaanse emigranten, begon Mordillo's carrière op 14-jarige leeftijd toen hij de school verliet om te tekenen. Hij illustreerde sprookjes en prentkaarten en tekende voor ondermeer Paramount Pictures aan "Little Lulu" en "Popeye". In 1963 verhuisde hij naar Parijs, waar 3 jaar later "Lui" en "Paris Match" zijn eerste cartoons opnamen. Dat was het begin van zijn wereldwijde succes. 
Tientallen kranten en tijdschriften publiceerden zijn werk. Miljoenen boeken werden verkocht. Een paar honderd van zijn humoristische illustraties met de dikneuzige mannetjes en vrouwtjes werden geanimeerd en over de hele wereld uitgezonden. Ze prijken op posters, puzzels, kalenders agenda’s, kleding, tassen en de eerste App is beschikbaar voor iPad en iPod. In 1999 werd zelfs een hele veerboot in Italië gedecoreerd met een ontwerp van Mordillo. 
Altijd is er wel ergens ter wereld een tentoonstelling met zijn prenten, zoals nu in Das Karikaturmuseum Krems, Oostenrijk.

© Mordillo and © Oli Verlag N.V. All rights reserved

Gouden Boekjes

De meest geliefde, meest verzamelde, meest gelezen en meest gedrukte kinderboekjes ter wereld veroveren al 65 jaar lang alle kinderhartjes. Kent u de Vijf Brandweermannetjes, De Gele Taxi en Het Koekemannetje nog? Al in 1980 waren er wereldwijd 750.000.000 boekjes verkocht; sindsdien is deze telling niet precies meer bijgehouden. 
Spelletjes, puzzels, wenskaarten, babykleding en badkleding, bordjes, kopjes en tafelkleden zijn enkele recente voorbeelden van merchandising. Sinds 2008 is Albert Heijn Master Licensee in Nederland. Ook u bieden we die mogelijkheid. Sloffie Sleepboot, Pietepaf het circushondje, Mannetje Nies... Ze staan allemaal klaar om uw producten van een Gouden randje te voorzien. 

 TM & © 2011 Random House

Kinderen voor Kinderen

Kinderen voor Kinderen is een kinderkoor van de Nederlandse omroep VARA, dat sinds 1980 jaarlijks een album uitbrengt met nieuwe kinderliedjes. Het is een uiterst succesvol radio-, tv- en plaatproject, waarbij kinderen uit zingenderwijs geld ophalen voor minder bedeelde leeftijdsgenootjes in derde wereldlanden. 
Spelletjes, dvd's en cd's zijn enkele recente voorbeelden van merchandising.

 © VARA

Piggelmee

Mooiere reclame kon Van Nelle koffie zich in 1920 niet voorstellen: Piggelmee. Steeds als ze stopten met het uitgeven van de Piggelmeeboeken met de verzamelplakplaatjes klaagde het publiek en kwam er een heruitgave. Nog steeds kunnen drommen mensen het hele gedicht uit hun hoofd opzeggen.De klassieke illustraties sierden aardewerk, spellen, blikken en het is dan ook een eer dat Sara Lee/Douwe Egberts Rubinstein als partner koos om Piggelmee nieuw leven in te blazen. Edwin Rutten en Wieteke van Dort gaven hun stemmen aan het hoorspel en ook de boeken zijn opnieuw uitgegeven.


Dik Trom

Dik Trom is de held van vijf kinderboeken door C.Joh. Kieviet. Dik Trom is een ondeugend en dik kind (zijn vader zegt altijd over hem het is een bijzonder kind, en dat is-ie). Vanwege de ondeugendheid van de hoofdpersoon had Kieviet oorspronkelijk moeite een uitgever voor het eerste boek te vinden. Sindsdien is Dik Trom een wereldheld geworden. In 2010 is er een Nederlandse film verschenen, geregisseerd door Arne Toonen.

 

De wereld van Roald Dahl

 Weinig kinderen en volwassenen zullen hem niet kennen: de koning van het kinderboek Roald Dahl. Want wie heeft er vroeger niet genoten van het boek of de film over Sjakie en de chocoladefabriek, Matilda, De Heksen of Joris en de Reuzenperzik?
Dahl is, op J.K. Rowling na, de bestverkochte kinderboekenauteur ter wereld. De fantastische illustraties van Quentin Blake werden mede dankzij dit succes ook wereldberoemd. 
Doelgroep 8-88.

 

© Roald Dahl Nominee Ltd / Quentin Blake

 
 

 

 

Bent u al licentienemer, dan kunt u in onderstaande map de illustraties van het betreffende property doorkijken en meteen bestellen met uw persoonlijke password en loginnaam.

   For English      

 

 

 
Contactpersoon: 
a.hak@rubinstein.nl