zoek home bestel contact english


boeken van: Anna Enquist

Auteur: Anna Enquist
Met de complete Goldbergvariaties door pianist Ivo Janssen.

Een vrouw studeert de Goldbergvariaties van Bach om haar verdriet de baas te blijven. Niet alleen de inhoud, maar ook de vorm van de roman is in sterke mate bepaald door deze technisch zeer moeilijke variaties.

Hangend over een grote tafel en bevangen door een  ...
Auteur: Anna Enquist
Indringende historische roman vanuit het perspectief van de vrouw van zeevaarder en ontdekkingsreiziger James Cook. De auteur leest zelf het verhaal over een vrouw die er een leven lang grotendeels alleen voorstond.

Voorjaar 1775. Elizabeth Batts wacht in haar huis op Mile End de terugkomst af van haar man, de beroemde zeevaarder  ...
Auteur: Anna Enquist
Een roman over liefde, werk en de absurditeit van het bestaan die de lezer langzaam in zijn greep krijgt en meesleept in een even enerverende als rampzalige opeenvolging van gebeurtenissen.

Wanneer psychotherapeut Drik de Jong na een periode van rouw – zijn vrouw overleed na een lang ziekbed – een nieuw begin maakt met zijn  ...
Auteur: Anna Enquist
Dit verhaal is gesitueerd in een nabije toekomst. Een toekomst die ons lijkt te beroven van onze laatste culturele en maatschappelijke illusies. Plaats van handeling is het centrum van de hoofdstad, rond het grote water nabij het gloednieuwe gerechtsgebouw en het in onbruik geraakte muziekcentrum. 

‘Muziek, dat helpt,’  ...